Miks mina täidan aastaraamatut ja miks sul on keelatud sellesse nina pista

Kõndisin just kaksteist kilomeetrit, nägin täpselt nulli inimest, aga seevastu hulga lageraielanke, leidsin ühe hapukoorepaki ja kolm õllepurki. Aga samas – värske karge õhk ja natuke külmunud jõhvikaid ja isegi üks valge kitsetagumik plagas eemal sooservas. Kohe kindlasti pole ma enam Manilas, Filipiinidel, kus üksinda pole võimalik olla ka siis, kui silmad kinni paned ja LA-LA-LA laulad. Jaa, täitsa oma armas Eesti.

„Sul on nii ilusad siii-niii-seeed silmad,“ saatis passikontroll mu Manila lennujaamast teele.

„Kas siis oodata ei või veidi?“ pahandas Berliini lennujaamas bussijuht trügijatega.

Ma Eesti kohta ei oskagi midagi öelda, sest keegi ei öelnudki mulle vist lennujaamas midagi. Mis on kuidagi omamoodi tore ja kodune ja pärast seitset kuud 22-miljoni inimesega linnas elamist, kus käib ööpäev läbi üks paras kräu, ei oska mu aju nüüd nagunii midagi endaga peale hakata. „Et päriselt on siin planeedil veel olemas koht, kus kõik on nii rahulik?“ küsib ta. Iseendalt.

Norras oli jaanuaris lund, usu või ei.

Mul on veel väga raske mõista, kuhu see aeg ja terve aasta kadus. Ühel hetkel suusatasin Põhja-Norras, lebasin poronahal ja vahtisin külmast värisedes taevaseid virmalisi, siis inimrööviti mind Austrias ja juba pandigi mind lennukile. Mis tähendab, et suurema osa aastast 2019 olid mu koduks Filipiinid, kus ma Punast Risti toetasin ja mis mind kindlasti muutis, aga mida ma veel oluliselt reflekteerida pole jõudnud. Õnneks mu aasta tagune mina oli väga lahke ja ma võin teda tugevalt kallistada, sest ta leidis internetiavarustest midagi kasulikku ja tõlkis selle ära, sest head asja peab ikka jagama.

Tagasiside põhjal olid mu sõbrad sellest samuti vaimustunud, seega võime julgelt soovitada. Võib-olla oleme muidugi lihtsalt üks kamp eriti kergelt vaimustuvaid inimesi, aga ma ütleks, et tasub proovida ikka. Ja piiluda on keelatud, sest nii nagu see vihik isegi ütleb: JAGAMA peab. Arutama peab. Siis on sellest tolku kah. See annab elule hoopis sügavama mõtte, sest olgem ausad, kui paljud meist endi tegemisi sügavuti reflekteerivad ja selle põhjal uusi plaane teevad? Ole siis sina vähemalt üks neist.

Aastaraamatuke:

Inglise keeles.

Eesti keeles.

Mis sind sel aastal kõige rohkem mõjutas?

Share your amazing thoughts!

%d bloggers like this: