Keegi nõidus mu ära. Kasahstan!?/I guess I’m bewitched. Kazakhstan!?

Mida kauem ma Kesk-Aasias olen, seda rohkem ma seda kanti armastan. Täitsa armunud, noh. Ja naljakas on mõelda, et enne siia tulekut ei teadnud ma mitte midagi. Hüppasin ikka üsna tundmatusse sohu ja võitlesin ärevusega, aga mis sa teed, kui tunne oli õige. Et just Kesk-Aasiasse pean minema, nüüd ja kohe.

Täna räägin veidi Kasahstanist. Kui keegi küsiks, mis mulle seal siis kõige rohkem meeldib, ei oskakski ma kuidagi üheselt vastata. Kui ma jaanuaris seal olin, siis noh, elasin kergelt üle külmavapustuse, loe seda SIIT. Nüüd on aga seal soe ja mõnus.

I’m falling and falling and falling… into love with Central Asia. I feel like I’m bewitched. It’s a bit funny as before coming here I knew nothing about this part of the planet. I jumped into the deep water and had to learn how to swim. I was anxious but excited as it just felt exactly the right place to go. 

It’s time to share some photos from Kazakhstan. 

Kuna ma jumaldan kõige enam igapäevaseid hetki, siis – las pildid räägivad ise, miks see riik on minu sisse pugenud ja enam välja ei tule. Ma küll ei mäleta, et oleksin mõnda tõelist Nõia-Ellat kohanud, kes minu poole posinud oleks ja ussirohtu sisse söötnud [kuigi ma tean täpselt, kus ta elab, ausalt!], aga tundub, et keegi on ikkagi võlukepikesega minu poole viibanud.

I absolutely adore moments from everyday life. Kazakhstan somehow found a way into my heart and it’s impossible to get it out of me. I don’t remember meeting a real witch who would have conjured me [even though I know exactly where she lives!], but I feel like someone still did some magic with me. 

dav

Pildilt pole näha, aga teisel pool seda sood asub üks jurta. Seal elabki nõid. Keset mägesid ja kaugel tsivilisatsioonist peibutab ta inimesi üle kogu maailma – näed, isegi tüdruk Costa Ricalt on tema juurde tulnud.

It’s hard to see on the photo, but behind the swamp there is a yurt. And in the yurt there is a witch living – far from any civilization she decoys people from all over the world. See, even a girl from Costa Rica found herself there! [hey, Angelica!]

dav

Stepis olles näed kaugele, aga tegelikult vaatad samal ajal iseenda sisse. Ehk mõjub hoopis kaamelile silma vaatamine ohtlikult?

You can see far in the steppe but you’ll soon find yourself… staring into… yourself. Maybe it’s dangerous to look into the camel’s eye as well?

dav

Või sai saatuslikuks hoopis selle maagilise udu sissehingamine 3000 meetri peal?

Or maybe it was this magic fog which made me feel like enchanted?

dav

Mis on küll peidetud selle toidu sisse?

Is there something magical in this food?

dav

Kas üks järv saab ilma võlukunstita üldse nii mürkroheline olla?

Can one lake even be so toxic green without someone waving a magic wand?

dav

Ehk teab hoopis see hobune kõikidele küsimustele vastuseid? Kasvas ta ju üles kesk avaraid mäestikke, tuuli ja päikest.

Or maybe this horse knows all the answers to all the questions? 

bty

Tegelikult on vastus alati üks ja seesama. Kes see muu mind ikka võlub, kui inimesed, kellega kõiki neid maagilisi hetki jagada!

Õnn on tõeline vaid jagades.

Well, actually there’s always only one answer. Who else can charm me like that than people with whom to share all the magical moments!

Happiness only real when shared.

 

Madle ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s