Viis kuud armastust/Five months of love

Kui väga ma ka ei sooviks teha pildipostitusi Usbekistanist ja rääkida kogu selle loo seaduserikkumise ja inimeste ja kõige-kõige kohta, siis ma ei saa. Ma pean olema tänulik sellegi üle, et internet laseb mul pilte saata Gmaili kaudu vapustavale Ethelile, otse ise neid blogisse üles laadida oleks V! V nagu võimatu!

Oh how I wish I could post a lot of photos about Uzbekistan and tell you the whole story about how I broke the rules there! But… I should be grateful that I even have a little bit of internet here. Slooow sloow, but at least something! 😀 So, thank you, Ethel, for helping me to upload even this text!

Aga! Rohkem teksti, vähem pilte, see on see, mille kohta öeldakse, et „pole just kõige atraktiivsem postitus“, hehe.

But! More text, less pictures – this is what they call „not so attractive post“, hehe.

VIIS KUUD. Ma ei saa isegi aru, kuhu see aeg lendab. 31. oktoobri hommikul, aastal 2017 (päriselt, eelmisel aastal?) jooksin ma pärast 3 tundi magamist Tartus bussi peale. Vähe teadsingi, mis mind ees ootab… Kindel oli kõik vaid kuni Kõrgõzstanini. Eesti -> Hispaania -> Portugal -> Türgi -> Kõrgõzstan -> Kasahstan -> jälle Kõrgõzstan -> Usbekistan -> Iraan (praegu) -> ?

Esimesed asjad, mis mul seoses nende riikidega oma reisi jooksul pähe tulevad:

FIVE MONTHS. How the time flies! On 31st of October in 2017 (really, it was last year?) I had to run to catch my bus to the airport… Little did I know what was waiting for me… Everything was more or less clear only until Kyrgyzstan. Estonia -> Spain -> Portugal -> Turkey -> Kyrgyzstan -> Kazakhstan -> Kyrgyzstan again -> Uzbekistan -> Iran (now) -> ?

dav
Ühe käe sõrmede jagu armastust!/One month = one finger!

The very first things which come to my mind when I think back about my trip in those countries:

Eesti: Viimane päev, kus kõik läks nii vussi kui üldse sai ja tuli palju joosta, ja sain jälle kinnitust, et inimesed mu ümber on imelised. Loe SIIT.

Estonia: My last day when everything went so wrong 😀 Out of a sudden I was really in a hurry but also found out (well, it wasn’t a surprise) that people around me are simply amazing. Read more from HERE.

Hispaania: Sellest ma polegi veel kirjutanud, aga Hispaanias oli mul Erasmus+ projekt ühes ägedas mägikülas nimega Senderiz. Pea iga õhtu möödus veriselt, kui tapsime Maffia-mängus külaelanikke (see oli ainult mäng, okei :D). Ja siis mulle meenub veel, kuidas me Marta (tsau, Marta) ja Tomsiga (tsau, Toms) öösel kuskil võsas ekslesime. Väga lamp mälestus, ma isegi ei tea, miks ma seda mäletan 😀

Spain: I haven’t written anything about that time yet, but in Spain I had a really great week full of cool people and inspiring tasks (Erasmus+ project). We lived in a stunning mountain village called Senderiz and every night we killed almost all villagers in a Mafia game (it was just a game, okay :D). Also, I remember how we somehow got lost in the forest with Marta (hi, Marta) and Toms (hi, Toms!) nearby the village. Really random memory, don’t know why it is so bright 😀

Portugal: Portos veetsin umbes kolm päeva, seal on väga ilus vanalinn ja väga mõnus ookean. Üks mehhiklane varastas mu numpsiku Wanderselli nuku, aga see oli naljaga (milles ma alguses küll kindel polnud :D).

Portugal: I spent around 3 days in Porto, they have a really great old town and refreshing ocean. One Mexican stole my cute Wandersell doll, but I got it back 😀

Türgi: Istanbulist pean kindlasti kunagi kirjutama, sest seal juhtus nii palju veidraid asju 😀 Sõitsin praamiga ülikooli, söötsin tee peal kajakaid, ja kuulasin sõbraga presentatsiooni Nõukogude Liidu lagunemisest. Ja teise sõbraga (tsau, Awesome) käisime saari avastamas, mis oli täis kasse ja hobuseid ja ma mäletan, et kõndisime palju ja tegime kõige veidramaid nalju. Üldse.

Turkey: I really NEED to write about my time in Istanbul, it was a really weird one (in a good way :D). We took a ferry to the university with my friend, fed seagulls on the way and then listened to a lecture about the collapse of Soviet Union. Together with another friend (hi Awesome!) we explored the islands full of cats and horses and I remember we walked a lot and made the strangest jokes. Ever. 😀

Kõrgõzstan: Seal ma veetsin kokku peaaegu kolm kuud, aga eredaimad mälestused on ikka mägikülast (SIIN).

Ja muidugi aastavahetus, SIIN.

Ja jurtas ööbimine, SIIN.

Ja siis loomulikult inimesed, eriline ’tsau’ läheb Abdullahile, „tsau, Abdullah!“ 😀

Kyrgyzstan: In Kyrgyzstan I spent almost 3 months in total, but the brightest memories are from the mountain village (HERE), and of course the New Year’s celebrations (HERE). I loved the horse-back riding trip to the Song Kol lake and sleeping in the yurt (HERE) and of course all the people, special ’Hi’ to Abdullah (Hi, Abdullah! :D).

Kasahstan: Ma poleks inimene, kui mulle ei jääks meelde, kui KÜLM võib üks ilm olla 😀 Loe SIIT.

Ja kõik matkad mägedes ja see tunne, kui saad umbes kolm kilomeetrit lihtsalt alla kelgutada, ma pean veel videot monteerima ja siis saan teile näidata 😀 Ja parim matkakaaslane Josh, „tsau, Josh!“.

Kazakhstan: I wouldn’t be a human being if I don’t remember how COLD can weather be 😀 (read more from HERE). Also, all the hiking we did together with Josh (hi, Josh!), especially when we could sledge down the mountian like kilometers. I still need to edit a video about this, I guarantee, it’s a lot of fun! 😀

Usbekistan: Usbekistanist meenub kõige rohkem kogu see segadus seaduste ja registreerimistega ja INIMESED (tsau, Sardor ja Art Hostel ja Dima ja Usbekistani vanaema!). Ja muidugi LINNAD ja arhitektuur, appi, kui ilus!

Uzbekistan: Well, all the trouble with the rules and registrations… And PEOPLE (hi Sardor and Art Hostel and Dima and my Uzbek grandma!). And of course, all the cities and the architecture there, how BEAUTIFUL!

Iraan: noh, siin ma olen olnud vähem kui nädala, aga see on raudselt kõige hullem riik siiani (heas mõttes!) 😀 Täitsa pael lausa, hehe. Rohkem praegu ei räägi, enne tuleb Usbekistanist kirjutada!

Iran: Well, I’ve been here less than a week but it’s a crazy country, I tell you (in a good way obviously!!). Gonna write about it right after I catch up with Uzbekistan!

IMG_20180328_112911_863
Igas riigis tuleb üritada sulanduda/In every country I try to act like a local and fit in. Sometimes it just doesn’t work 😀

Ühesõnaga (ei ole ühe sõnaga :D), viis kuud armastust kogu selle maailma, teeloleku ja INIMESTE vastu. Ma tunnen ennast sel teel 110% õnnelikuna, kuigi kõik pole kaugeltki kogu aeg nagu ükssarvikute kari keset lillemerd. Oh ei. Aga teate, mis mind motiveerib? See, et mul on nii ägedad lugejad! AITÄH! Te ei kujuta ette ka, KUI väga mulle kõik head soovid ja tagasiside korda lähevad, see loeb mulle NII palju ja annab NII palju jõudu, te olete uskumatult ägedad, kallistan teid pooleks!! 😀 Kirjutage mulle ikka!!  ❤

So here it is, five months of love towards the world, road and all the PEOPLE. I feel 110% happy, even though everything is not like a bunch of unicorns in the middle of flower field. Oh no. But you know what? One of my biggest motivation is you! Yes, YOU! Thank you, thanks to all my amazing readers – you are more than cool – you are out of this world! All the feedback, every good wish means really A LOT to me! Keep texting and writing me, I LOVE you all! ❤

IMG-20180331-WA0024
Inimesed on need, kes teevad reisist reisi/People are who matter the most

Madlena

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s