Wanderselliga teatrisse!

Niisiis, teatrisse. Bishkekis on kaks “teatrit”. Ooperimaja ja filharmoonia, mõlemas mängitakse üksjagu tükke, kuigi kaugeltki mitte iga päev. Selleks et teada saada, mida ja millal mängitakse, tuleb minna kas veebilehele www.ticket.kg [ei pruugi töötada] või koha peale [ei pruugi olla avatud]. Kohalemineku eelis on siiski see, et maja küljest leiab suured postrid, mis aegsasti etenduse välja kuulutavad.

dav

Selle halli hoone (filharmoonia) ees koitiski mulle, et 26.novembril näeb siin balletti “Karmeni süit”. Ballett on selles mõttes hea, et kui võõrast keelt ei jaga, siis tantsust saab tõenäoliselt ikka aru. Plakat oli täis kõlavaid nimesid, kui kellelegi näiteks ütleb midagi Igor Kolb [Venemaa Mariinsky teater]. Mulle ei öelnud, aga jäin uskuma uhkeid pealkirju ning otsustasin selle õhtu kultuuri heaks broneerida.

dav

Hoone uksed avati üsna vahetult enne etenduse algust, mis tähendas seda, et külastajad oma uhketes kostüümides pidid veidi aega väljas külmetama. Mõned neist üritasid aega parajaks tehes oma lisaks ostetud pileteid turistidele maha ärida. Kui üldiselt pole Bishkekis vaja pileteid ette osta, sest kohti jagub, siis seekord oli saal peaaegu täiesti täis [ilmselt Igor Kolb võlus ka teisi]. Kuna ostsin pileti üsna viimasel hetkel, siis 1700 somi asemel maksin 1000 [Kolb üksi teab, miks] ning selle eest sai istuda üsna ees, täpsemalt kuuendas reas. Üldjuhul algavad piletite hinnad 450st somist.

davdav

Hoone ise on seestpoolt kõike muud kui kurb ja hall. Võiks lausa öelda, et uhke värk! Punane vaip ja lühtrid. Saaliuksel tervitasid külastajaid noored baleriinid ning et pingeid kruttida, siis hilines etendus tubli 15 minutit. Seevastu vaheaeg kestis vaevalt kümme minutit ning selle lõpetas igati ontlikku koolikella meenutav korduv tirin saalis. Teises vaatuses näitasid oma oskusi ka kohalikud noored baleriinid, kellele etenduse lõppedes emmed lavale lilli saatsid. Vaheajal jõudsin läbi hüpata ka teatri WC-st, mis vastu igasuguseid ootusi osutus ääretult külmaks ja kõledaks kohaks. Põgenesin tagasi sooja saali, sest teatrikohvikut vähemalt selles majas ei tunta.

davdavdav

“Karmen” esitatuna Venemaa priimabaleriinide poolt oli midagi võrratut ning maja kindlasti vaatamist väärt. Õhkkond seal on mõnus, ma luban!

 

<3

Madlena

Share your amazing thoughts!

%d